MENU
Award Winning

Documentaire Fotografie

volg ons op de voet

De kleurrijke papiersnippers dansten in de lucht wanneer Heleen en Jelle buiten stapten uit de kerk. Het was een mooie lentedag met een frisse zon en Heleen en Jelle straalden als ze de rode loper met rozenblaadjes opliepen. We schrijven zaterdag 29 april 2017 als het jonge stel ja zegt tegen elkaar.

Zeven jaar ontmoetten Heleen en Jelle elkaar. Ze waren toen jonge studenten die dagelijks dezelfde trein deelden om naar de unief te sporen. Niet veel later deelden ze dezelfde vrienden. Dan was het maar een kwestie van tijd voor de vonk oversprong tussen hen. Vijf jaren knispert die al en van die warme liefde mochten vrienden en familie genieten op de huwelijksdag. “Alle belangrijke mensen zaten in dat bomvolle pittoreske kerkje in Wemmel. Dat zij allemaal bij ons ja-woord waren, dat was voor ons het hoogtepunt van de dag”, klinkt het. “Voor kiekenvel zorgde de sopraan toen ze Ave Maria zong. En voor de ambiance konden we rekenen op Pater Karel, een heerlijke pastoor”, lacht Heleen.

“Maar eigenlijk was het de hele dag genieten. Fotograaf Dieter en Pieter waren er van bij het ochtendgloren bij. Net als ceremoniemeester Valère Peeters die al meteen een vlekje uit mijn jurk mocht verwijderen.” En die jurk was prachtig. Sober en met klassieke kant. “Ik wilde altijd een stijlvolle jurk zonder te veel tierlantijntjes, geen prinsessenjurk.” Less is more. Zoiets. Net zoals de juwelen, stijlvol en op maat ontworpen. Neefjes Jurre en Siebe waren de schatbewaarders. De koets die Heleen en Jelle vervoerde op hun trouwdag kon wel zo uit een sprookje komen: een oldtimer Peugeot uit 1933. Een knipoog naar de ouders van Jelle die een Peugeot-garage hebben.

Heleen: “Onze huwelijksfoto’s zijn genomen in de Plantentuin in Meise. We zijn echte natuurmensen en vonden het heerlijk daar. Dieter en Pieter hebben ons uitstekend begeleid. Ze stellen zich heel low profile op. Je merkt nauwelijks dat ze er zijn. Dat geeft een heel gerust gevoel zodat ook die geposeerde foto’s vlotjes verliepen. Want eigenlijk hebben we gekozen voor Blue Ribbon Studio omdat hun stijl net ongedwongen is. Alles verliep heel spontaan. En dat zie je ook aan de foto’s. Die zijn exact zoals we wilden!”
Feesten deed het kersverse koppel in feestgelegenheid Renard in Beervelde. Tot een stuk in de nacht. Om de dag nadien met kleine oogjes – maar een vol hart – op huwelijksreis te vertrekken naar Nieuw-Zeeland.

Ceremoniemeester: Valère Peeters – As
Fotografie: Blue Ribbon Studio – Opwijk
Oorbellen en trouwringen: ’t Cederhuys – Grimbergen
Haar: Hairzone – Aalst
Kleed: JPC Collection – Antwerpen
Kostuum: Labaere –Zottegem
Feestlocatie: Renard – Beervelde

Tekst geschreven door Bladgoud

Huwelijksreportage Merchtem

Huwelijksreportage Merchtem

Huwelijksreportage Merchtem

Huwelijksreportage Merchtem

Huwelijksreportage Merchtem

Huwelijksreportage Merchtem

Huwelijksreportage Merchtem

Huwelijksreportage Merchtem

Huwelijksreportage Merchtem

Huwelijksreportage Merchtem

Huwelijksreportage Merchtem

Huwelijksreportage Merchtem

Huwelijksreportage Merchtem

Huwelijksreportage Merchtem

Huwelijksreportage Merchtem

Huwelijksreportage Merchtem

Huwelijksreportage Merchtem

Huwelijksreportage Merchtem

Huwelijksreportage Merchtem

Huwelijksreportage Merchtem

Huwelijksreportage Merchtem

Huwelijksreportage Merchtem

Huwelijksreportage Merchtem

Huwelijksreportage Merchtem

Huwelijksreportage Merchtem

Huwelijksreportage Merchtem

Huwelijksreportage Merchtem

Huwelijksreportage Merchtem

Huwelijksreportage Merchtem

Huwelijksreportage Merchtem

Huwelijksreportage Merchtem

Huwelijksreportage Merchtem

Huwelijksreportage Merchtem

Huwelijksreportage Merchtem

Huwelijksreportage Merchtem

Huwelijksreportage Merchtem

Huwelijksreportage Merchtem Feestzaam Renard

Huwelijksreportage Merchtem

Huwelijksreportage Merchtem

Huwelijksreportage Merchtem

Huwelijksreportage Merchtem

Huwelijksreportage Merchtem

Huwelijksreportage Merchtem

CLOSE