MENU
Award Winning

Documentaire Fotografie

volg ons op de voet

“Ach, zaterdag 1 april was gewoon het beste moment voor ons om te trouwen. De eerste reacties waren wel hilarisch, uiteraard. We hebben dan maar duidelijk gemaakt op onze uitnodiging dat het serieus was.” Suzy en Marc lachen er hartelijk om. Om hun speciale trouwdatum. Misschien typeert dit wel het spontane koppel. Hun ontmoeting en verloving zijn bezwaarlijk doordeweeks te noemen.

“Zowel voor Marc als voor mij is dit ons tweede huwelijk”, vertelt Suzy. “Wij kennen elkaar intussen vijf jaren en Marc vroeg me ooit of ik nog een tweede keer wilde trouwen. Voor mij was dat de logica zelve. Trouwen hoort erbij, bij iemand erg graag zien. Maar ik had wel gezegd dat hij origineel uit de hoek moest komen met de vraag.” Dàt bleek een understatement want op 26 augustus 2016 was heel de Alkmaarse Kaasmarkt – 5000 toeschouwers en zelfs de Nederlandse tv – getuige van Marcs aanzoek. “Ik heb ja gezegd.”
Hun trouwdag kondigde zich miezerig aan, die eerste april; maar telkens het koppel buitenkwam, stopte het met regenen. En anders zou een mobiel Jazzensemble al van bij de eerste noten voor het mooie weer zorgen. Live-muziek was de rode draad doorheen de dag. ”Omdat muziek ons eigenlijk heeft samengebracht. Muziek en dans zijn een deel van ons.” En zo licht Suzy meteen een tipje van de sluier. “Als jong meisje danste ik veel maar door de zorg van het gezin is die passie even wat geluwd. Na mijn scheiding – en toen de kinderen groter waren – begon het weer te kriebelen. Alleen een danspartner, die had ik nog niet. Ik postte dan maar een zoekertje onder de naam ‘Ginger’. Om het kaf van het koren wat te scheiden, zeg maar, want Ginger Rogers en Fred Astaire zijn mijn danshelden. Maar de reacties waren flauw. Tot plots die ene zin: ‘Hello, Ginger! This is Fred. Shall we dance?’ Iemand die een jazzklassieker erbij haalde, die moest het kaf zijn.”

En inderdaad, Marc had altijd veel gedanst. Door zijn scheiding kwam het er niet meer van en daardoor was hij maar wat blij om zijn Ginger te vinden op die zoekertjessite. Muziek en ritme vinden hun weg tot in de geheime plaatsen van de ziel. En al zeker voor deze twee. Na een poos danste hun leven op hetzelfde ritme en bij hun trouwdag mocht iedereen zijn beste beentje voorzetten. “We hebben genoten van elk moment, die eerste april. Onze speciale oldtimerbus, het feeërieke Vrieselhof in Oelegem, het fijne avondfeest, de live-muziek… Maar het meest magische voor mij, was de first look. En als ik de foto’s herbekijk, beleef ik alles gewoon opnieuw. Ik word dan instant gelukkig. Geweldig hoe Dieter en Pieter van Blue Ribbon Studio erin slaagden om ons verhaal te vertellen. Het zijn méér dan foto’s. Het zijn gewoon ‘wij’. Favoriet beeld? Moeilijk kiezen. Maar die met het hartje , dat mijn metekind Aline tekende op het raam in de bus, die vind ik schitterend.”

Fotografie: Blue Ribbon Studio – Opwijk
Juwelen: ’t Cederhuys – Grimbergen
Haar en make-up: Katarina Goyvaerts – Opwijk
Bruidskleed: Het Bruidsparadijs – Merksem
Feestlocatie: Den Moor – Broechem
Juwelen: Jan Maes – Wijnegem
Muziek: The Almost Swinging Jazz Band – Gent en DSO Music – Deurne
Oldtimerbus: Ceremonie LPP – Sint-Niklaas

Tekst geschreven door Bladgoud

Huwelijksfotograaf voor Suzy en Marc in Zandhoven

Huwelijksfotograaf voor Suzy en Marc in Zandhoven

Huwelijksfotograaf voor Suzy en Marc in Zandhoven

Huwelijksfotograaf voor Suzy en Marc in Zandhoven

Huwelijksfotograaf voor Suzy en Marc in Zandhoven

Huwelijksfotograaf voor Suzy en Marc in Zandhoven

Huwelijksfotograaf voor Suzy en Marc in Zandhoven

Huwelijksfotograaf voor Suzy en Marc in Zandhoven

Huwelijksfotograaf voor Suzy en Marc in Zandhoven

Huwelijksfotograaf voor Suzy en Marc in Zandhoven

Huwelijksfotograaf voor Suzy en Marc in Zandhoven

Huwelijksfotograaf voor Suzy en Marc in Zandhoven

Huwelijksfotograaf voor Suzy en Marc in Zandhoven

Huwelijksfotograaf voor Suzy en Marc in Zandhoven

Huwelijksfotograaf voor Suzy en Marc in Zandhoven

Huwelijksfotograaf voor Suzy en Marc in Zandhoven

Huwelijksfotograaf voor Suzy en Marc in Zandhoven

Huwelijksfotograaf voor Suzy en Marc in Zandhoven

Huwelijksfotograaf voor Suzy en Marc in Zandhoven

Huwelijksfotograaf voor Suzy en Marc in Zandhoven

Huwelijksfotograaf voor Suzy en Marc in Zandhoven

Huwelijksfotograaf voor Suzy en Marc in Zandhoven

Huwelijksfotograaf voor Suzy en Marc in Zandhoven

Huwelijksfotograaf voor Suzy en Marc in Zandhoven

Huwelijksfotograaf voor Suzy en Marc in Zandhoven

Huwelijksfotograaf voor Suzy en Marc in Zandhoven

Huwelijksfotograaf voor Suzy en Marc in Zandhoven

Huwelijksfotograaf voor Suzy en Marc in Zandhoven

CLOSE