Over Ons

Een klein woordje over de mensen achter Blue Ribbon Studio

Wie zijn wij?

Wij zijn Blue Ribbon Studio, een collectief van drie fotografen, gespecialiseerd in huwelijksfotografie en portretten. Gevestigd in België, maar de grenzen houden ons niet tegen: onze klanten brachten ons al naar landen overal ter wereld. Het vastleggen van jullie momenten en alle kleine momentjes ertussenin is onze passie. We willen het verhaal beleven, net zo intens als jullie. Noem ons romantici, wel, misschien zijn we dat wel.

Foto’s zijn voor altijd, net daarom zijn onze kwaliteitseisen hoog. We streven ernaar een product af te leveren, klaar om generatie na generatie te trotseren.

Bij het creëren van jullie herinneringen gaan we van A tot Z. We nodigen jullie uit om gezellig neer te ploffen in ons salon. Samen gaan we van eerste gesprek tot afgewerkt product.

We kijken al uit om samen met jullie aan deze reis te beginnen. Hier is alvast een belofte: geen zorgen, we hebben het!

Onze missie

In een wereld van vluchtige media streven we er naar mensen te helpen bij het vereeuwigen van hun herinneringen. We willen dit verwezenlijken door het maken van unieke beelden met een eigen herkenbare artistieke stijl en het afleveren van tastbare fotoproducten van duurzame kwaliteit in combinatie met een uitgebreide waaier aan ondersteunende diensten.

Het Team

Maak kennis met de artiesten
Dieter Lannau

Dieter Lannau

Huwelijksfotograaf

Gezinsman, fotograaf, creatieveling, ondernemer, reiziger, harde werker,... een greep uit mijn persoonlijkheid. Vandaag de dag gebruik ik mijn persoonlijkheid in functie van het mooiste beroep ter wereld. Lang voor ik afstudeerde als software ontwikkelaar in 2001, ben ik begonnen met het fotograferen van mensen op straat. Ik werd aangetrokken tot de verhalen van gewone mensen, tenminste de verhalen die ik me kon inbeelden. Daarom startte ik NeoPhoto Photography in 2009, omdat ik nog dichter bij de mensen wou komen en zelfs deel zou kunnen uitmaken van hun verhaal. Hierdoor werd huwelijksfotografie mijn allergrootste passie! Het is de perfecte match voor mijn interesse in het menselijk leven.

Samen met mijn vrouw Kim runde ik ons snelgroeiend bedrijf gedurende jaren. Onderweg heb ik Pieter ontmoet en ik voelde al snel aan dat we dezelfde passie en visie delen, de logische stap om een duo te vormen op trouwreportages was snel gemaakt.

Eind 2014 wilde ik graag ons bedrijf naar een nog hoger niveau tillen. Samen met Pieter en Kim nam ik de tijd om goed na te denken over enkele nieuwe ideeën... zo werd een nieuw concept geboren: Blue Ribbon Studio!


Kim Luypaert

Kim Luypaert

Portretfotograaf
Hoi! Ik ben Kim, moeder van drie fantastische kinderen en liefhebbende vrouw van Dieter. Samen met Dieter en Pieter maak ik deel uit van Blue Ribbon Studio. De "Studio" is waar je mij kan vinden! In onze unieke daglichtstudio maak ik portretten van alle leeftijden, van baby tot gezegende leeftijd. Ik word gedreven door de stralende glimlach, het creëren van eigentijdse beelden die je hele leven zullen meegaan als mooie herinneringen, zij het in een op maat gemaakt decor of in een fine art setting. Als moeder van drie kinderen maak ik makkelijk connectie met de jongsten. Geduld is mijn handelsmerk! Mijn achtergrond als kinderverpleegkundige komt goed van pas bij de sessies met uw kids. Ik verlang ernaar om jullie te ontmoeten en kan niet wachten om met het creatieve proces te beginnen!

Pieter Vanoverberghe

Pieter Vanoverberghe

Huwelijksfotograaf
Het begint met 36 beelden. Een rolletje. Een verhaal. Toen mijn vader me voor de eerste keer een camera in de handen stak, ging ik er meteen mee aan de slag. De adrenalinestoot bij het klikken van de sluiter voel ik nog steeds, het vastleggen van een moment, een emotie, een samenloop van omstandigheden, een streepje licht, een lijnenspel. Toen ik Dieter en Kim ontmoette werd al snel duidelijk dat we dezelfde passie delen. Drie invalshoeken, een amalgaam van eigenzinnige blikken. Een unieke mix. Ik ben overtuigd.